‘Praten helpt als je je niet goed voelt, begin het gesprek op jouw manier’

Praten helpt 1

Uit recent gepubliceerde Gezondheidsmonitor Jeugd blijkt dat jongeren zich nog steeds minder gelukkig voelen en meer stress ervaren dan voor de coronapandemie. Tijdens de Week van de Mentale Gezondheid van 3 t/m 8 juni wordt het belang van goede mentale gezondheid benadrukt.  

'Praten helpt als je je niet goed voelt, begin het gesprek op jouw manier' is de slogan van de nieuwe 'Hey, het is oké' campagne. Je kunt praten met vrienden en familie, maar ook anoniem met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts via JouwGGD. Zij staan klaar om te helpen en geen vraag is te gek! Je kunt doordeweeks chatten tussen 14.00 en 22.00 uur en in het weekend van 18.00 tot 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.jouwggd.nl

Voor scholen in Smallingerland zijn er ook meerdere mogelijkheden om bezig te gaan met mentaal welbevinden. Zo kun je aan de slag met het thema ‘Welbevinden’ via Gezonde School, de Gelukskoffer bij M.O.S. en zijn er gratis educatieve theatervoorstellingen met ouderavond van Theater Smoar mogelijk op de middelbare school.

Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de adviseur gezondheidsbevordering van de GGD, Lotte Kors (l.kors@ggdfryslan.nl, 06-81939459). 

Foto of filmpje: 

Hey - social video's 6 sec - 2 varianten | Beeldmateriaal | Campagnetoolkits.nl 

Praten helpt2