Bij Buurtgezinnen steunen gezinnen een gezin in de buurt

Buurtgezinnen logo

GEWONE STEUN IS GOUD WAARD!
Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die om wat voor reden dan ook behoefte hebben aan wat steun. En die niet voldoende kunnen terugvallen op familie, buren of vrienden in de buurt. Die steun wordt gegeven door een ander gezin uit de buurt. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook senioren met uitwonende kinderen, opa’s en oma’s en volwassenen zonder kinderen zijn van harte welkom.

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Dat is iedere keer maatwerk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Buurtgezinnen bestaat in Smallingerland bijna zes jaar. Er zijn al 127 koppelingen gemaakt. Dit is dankzij moedige (vraag)gezinnen, die via een verwijzer zoals Carins, MOS, school of het consultatiebureau zich aanmelden bij Buurtgezinnen. En dankzij de gastvrije vriendelijke steungezinnen die huis en hart openstellen voor een gezin in de buurt. 

Sjikke Jansma, coördinator Buurtgezinnen ziet door de steun bij vraagouders weer wat ruimte ontstaan. “Het kind of de jongere uit het vraaggezin gaat geregeld naar het steungezin toe om daar een fijne tijd te hebben zodat de ouders even kunnen bijtanken in een periode van spanning en zorgen. Ik zie ook steungezinnen die volop genieten van kinderen. De voldoening dat je wat kunt betekenen voor een ander geeft zin. Daar doe ik het voor! Ik hoor de verhalen en zie foto’s van stralende koppies!”

Omdat de veiligheid van kinderen voorop staat, moeten steunouders een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen laten zien. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Na aanmelding komt de coördinator kennismaken met jullie gezin. Afhankelijk van voorkeuren, beschikbaarheid, interesses, levenshouding, etc. gaat zij steeds op zoek naar de meest passende match tussen vraag- en steungezin.

Zowel gezinnen die steun kunnen gebruiken, als gezinnen die steun willen bieden, kunnen zich bij ons aanmelden. Na een uitgebreide kennismaking, doen we ons best om de meest passende match te maken. Een klik is belangrijk, maar je hoeft niet meteen vrienden te zijn of te worden.

Buurtgezinnen Smallingerland zoekt steungezinnen en stellen met opvoedervaring!

https://www.buurtgezinnen.nl/mag-een-van-deze-lieve-tweeling-komen-spelen/

https://www.buurtgezinnen.nl/wie-gaat-met-deze-jongetjes-buitenspelen/

Kijk voor meer oproepen op:

https://www.buurtgezinnen.nl/waar/friesland/smallingerland/

Wil je graag een ander gezin helpen of kun je zelf steun gebruiken?
Meld je dan aan via de website. Sjikke Jansma komt dan graag persoonlijk kennis met je maken. Je kunt buurtgezinnen Smallingerland ook volgen via Social Media. Zo blijf je op de hoogte en help je mee om zoveel mogelijk gezinnen te bereiken.

Sjikke Jansma - Coördinator Buurtgezinnen Smallingerland
☎️ 06-25190848
📧 sjikke@buurtgezinnen.nlSjikke Buurtgezinnen