Leer je kinderen een gezonde leefstijl

buiten spelen

Ach, wat maakt het nu uit dat kinderen lekker met een bak chips en een tablet op de bank filmpjes kijken? Op zich niets maar als kinderen nauwelijks nog bewegen, buiten spelen of gezond eten, wordt het wel een probleem. Kinderen moeten leren om gezonde keuzes te maken. Als ouder geef jij daarin het goede voorbeeld. 


Buitenspelen is gezond en leerzaam

In een post die we vorige week op social media plaatsten, noemden we al dat kinderen tegenwoordig een stuk minder buitenspelen dan hun ouders en grootouders op dezelfde leeftijd deden. Terwijl buitenspelen een goede gewoonte is. Niet alleen blijven je kinderen zo in beweging, maar ze leren er ook ontzettend veel van. Daarnaast heeft een kind dat veel buiten speelt een gezondere eetlust dan een kind dat de hele dag op de bank hangt. 


Samen erop uit

Het is niet voldoende om een kind te vertellen dat het vaker naar buiten moet gaan en gezonder moet eten. Zeker wanneer je als ouder ook meestal met je telefoon in je hand op de bank zit. Maak dus tijd vrij om samen naar buiten te gaan. Fietsen, voetballen, het bos in of naar het strand; het maakt niet uit wat je gaat doen. Neem fruit en boterhammen mee en maak er samen een leuke dag van. Je zult merken dat het niet alleen je kinderen, maar ook jou goed doet. 


Bewuste keuzes maken

Natuurlijk moet het geen verplichting worden. En op dagen dat het slecht weer is, kan het natuurlijk helemaal geen kwaad om een dagje binnen te blijven. Ook een snoepje op zijn tijd en af en toe patat eten is niet erg. Probeer er echter wel bewust mee om te gaan. En denk niet dat het nu nog niet belangrijk is omdat ze het later wel leren; dat is namelijk niet het geval. Geef het goede voorbeeld en leer je kinderen een gezonde leefstijl aan. Ze zullen er hun leven lang profijt van hebben. Een gezonde jeugd nu, een gezonde toekomst later.