Creatief meisje in Drachten (6) zoekt vertrouwde rustige plek

buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Buurtgezinnen zoekt een rustige plek voor een bijzonder meisje waar ze tot haar recht mag komen. Ze groeit met haar zus (14) en broer (12) op bij haar moeder.

Samen hebben ze het nodige meegemaakt en zijn nu in rustiger vaarwater gekomen. De opvoeding en soms intensieve zorg voor haar kinderen komt volledig neer op de alleenstaande moeder. Dit doet ze met liefde en grote inzet, maar ze heeft weinig steun vanuit haar nabije omgeving en zodoende vrijwel geen tijd voor zichzelf om even op te laden. Het gezin houdt de moed erin. De moeder probeert voor rust te zorgen met aandacht voor gezelligheid en samen dingen doen met elkaar. Maar het valt niet mee om alle aandacht te verdelen en de ballen hoog te houden. Steun van een vertrouwd gezin voor haar jongste dochter is daarom erg welkom.

Het gaat om een (hoog)gevoelig meisje dat snel overprikkeld raakt. Dit is lastig in het gezin met haar zus en broer. Dit lieve meisje is slechthorend, waardoor contact en goed luisteren soms moeilijk is voor haar. Ze gaat naar het speciaal onderwijs en om het weekend naar een zorgboerderij, maar met al die kinderen is het eigenlijk te druk voor haar.

Dit super creatieve meisje kan met aandacht helemaal opgaan in haar grote knutselhobby. Ze maakt mooie creaties van papier, blaadjes of takjes. Ze houdt van zingen, dansen, spelen met haar poppen en verkleedpartijtjes en geniet van samen dingen doen zoals een spelletje memory of kwartet. Ze is ook graag (samen) buiten en houdt van dieren.

We zijn voor dit meisje op zoek naar een rustig, liefdevol en begripvol steungezin, waar zij zichzelf mag zijn. Een plekje waar rekening wordt gehouden met haar slechthorendheid. Waar de wereld overzichtelijk is voor haar en ze mag genieten van unieke aandacht.

In nieuwe situaties zal ze eerst even de kat uit de boom kijken. Maar wanneer ze eenmaal op haar gemak is, is het een gezellig enthousiast aanwezig meisje.

Het is voor deze moeder heel waardevol om een warm stel te leren kennen, waar ze op kan bouwen. Het geeft haar ruimte om op te laden, haar dochter een rustige plek met unieke aandacht te geven, en om haar andere kinderen dan wat extra aandacht te kunnen geven.

Wie kan dit meisje een middag in de week of weekend de aandacht geven die ze zo hard nodig heeft om tot rust en bloei te komen? Ga naar deze site voor meer informatie of om je aan te melden.