Nu goed doen voor later

2020

Goede voornemens, bijna iedereen heeft ze aan het begin van het jaar, misschien jij ook wel. Gezonder eten, stoppen met roken en meer sporten zijn veelvoorkomende voorbeelden. Dit zijn allemaal voornemens die invloed hebben op de korte termijn. Misschien zelfs wel extreem korte termijn; uit onderzoek is namelijk gebleken dat op 12 januari de meeste mensen hun goede voornemens alweer opgeven. Het is dus misschien wel eens goed om voornemens te kiezen die invloed hebben op de lange termijn. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het milieu en duurzaamheid, maar ook aan de opvoeding van je kinderen. Hoe zorg je ervoor dat zij in de toekomst goede beslissingen zullen nemen, voor zichzelf maar ook voor anderen, dat ze stevig in hun schoenen staan en dat ze goed omgaan met hun geld?

Daarom staat deze maand bij ons in het teken van investeren in de toekomst. Op Facebook en onze website zullen wij verschillende posts en artikelen delen met betrekking tot dit onderwerp. Het is namelijk erg belangrijk om, behalve hier zelf mee bezig te zijn, het ook mee te geven in de opvoeding. We leggen deze maand uit waarom het belangrijk is om milieubewuster te leven en hoe je dit het beste kan doen. Ook geven we tips over hoe je dit voor kinderen leuker kan maken.