Adolescenten (12-18 jaar)

middelbare school

Chat met Fier

Je kunt hier anoniem je verhaal delen met een hulpverlener. Als je zelf in een nare situatie zit – of je zorgen maakt om iemand in je omgeving. Deze chat is voor álle leeftijden. Twijfel je ergens over? Begin daar dan misschien eens mee. De medewerkers van het chat-team luisteren naar je verhaal, geven jou informatie en helpen je als je dat wilt.

Digidingen-desk

Jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud krijgen te maken met digitale zaken geregeld moeten worden bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld het aanvragen van DigiD, het terugvragen van loonheffing van een bijbaan, en het regelen van studiefinanciering. Op Digidingen-desk is alle informatie hierover te vinden is. Zo zijn er per thema stappenplannen, video’s en tips die kunnen helpen. 

Hoppa!

Hoppa! is de nieuwe naam voor de jongerenagenda. Het is een onderdeel van een preventieprogramma, dat werkt aan gezonde en gelukkige jongeren en alcohol- en middelengebruik terug wil dringen. Hoppa! is er voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar. De aanpak wordt door de gemeente uitgevoerd in samenwerking met partners uit de gemeente die betrokken zijn bij opgroeiende jeugd. Het programma heet Opgroeien in een Kansrijke Omgeving (OKO) en is gebaseerd op de werkwijze van het IJslands preventiemodel.

LEF! Friesland

LEF! Friesland helpt jongeren tussen de 8 en 18 jaar die vastlopen vanwege angst- of paniekklachten, zelfbeeld, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid of klachten het autistisch spectrum (bij normale intelligentie).  
Locaties bevinden zich in:
• Hegedyk 2, 8601 ZR, Sneek (hoofdkantoor en postadres)
• Prins Bernhardstraat 1a, Burgum (Maxima Centrum)
Te bereiken via: info@leffriesland.nl of tel. 0515-750 298 

PI-groep

Loopt het niet lekker of gaan er gevoelsmatig steeds dingen mis? Dan is het fijn als er iemand naast je staat die naar je luistert, je begrijpt, je opvangt en die samen met jou zoekt naar oplossingen. Oplossingen die bij jou passen, omdat ieder mens nu eenmaal uniek is. Wij begeleiden jongeren, (jong)volwassenen en gezinnen met psychische problemen, waarbij er strubbelingen zijn binnen het gezin of als een jongere tegen diverse dingen aanloopt. Samen werken we aan het vergroten van de zelfredzaamheid. Dit doen wij door middel van thuisondersteuning, GGZ behandeling, woongroepen en participatie.